HTML

Kórházban

Száműztek a kórházba. Két hétre. A diagnózis: gerincsérv. Túl sok inger ért ahhoz, hogy magamban tartsam az élményeket. Ez nem az a blog, ahol az egészségügyet kell szidni, az ilyen jelegű kommenteket törlöm, mert megtehetem. korhazban@hotmail.com --> ha a nagyérdemű személyes válaszra tart igényt.

Utolsó kommentek

Címkék

Tizenegyedik nap - A kis rasszisták

2012.01.04. 09:00 4430/4

6:45

Zacskócsörgető versenyre ébredtem. Végett otthon hagyta a tusfürdőjét, gyorsan fel kellett mindent forgatnia. Mesemondónak is. Csukott szemmel nyúltam be az éjjeliszekrényembe, majd adtam át Végettnek a sajátom, hogy végre kussoljon.

Tegnap éjjel Havasnénak pont úgy mozogtak alvás közben a kezei, ahogyan a macskák álmodnak. Egyébként meg beszél álmában és horkol is.

Tegnap újra rádöbbentem arra, hogy imádom az olyan embereket hallgatni, mint például Őstermelő. Hatalmas komolysággal beszél a villalakók érzelmi világáról, a kútíz pozitív hatásairól és arról, hogy hetente kéne ellenőrizni a fodrászokat, de főképp a zöldségeseket, mert azok sosem adnak blokkot. Semmit sem bonyolít túl. Józan paraszti ész. Mi kell még?

 

7:15

Szerencsésnek érzem magam a 164 centimmel. Ha magasabb lennék, nem férnék el hosszában az ágyon. Most is csak épphogy.

 

8:15

Természetgyógyász büdösrománozik. Még nem tudja, hogy Havasné erdélyi.

 

8:45

Hálapénz és kávépénz. Az a téma, hogy ki melyik műtét után mennyit adott az orvosnak. Mesemondó azt mondta, az orrsövényműtét után nem adott valami sokat, csak hatvanat. Természetgyógyász ájuldozik.

Szerintem én a nővérkéknek meg a kezelőknek veszek egy-egy tábla csokit. Abban van endorfin, boldogok lesznek tőle.

Végett megmutatta a lánya fényképét. Elértünk a kórházi barátkozás második szintjére.

 

9:45

Már tudom, hogy merre van a közelben turkáló. Mind a tízhez odatalálnék, akár vakon is, olyan részletes útbaigazítást kaptam. Pedig nem is érdekelt.

 

10:00

Megvolt az utolsó gyógytorna, sajnálom, hogy holnap már nem lesz. Visszafelé ráálltam a mérlegre. A telefonom és a pulcsim persze odaadtam Őstermelőnek, mert ugye nehogy már azt is hozzámérje. Az eredményt nem osztom meg, egy nőt nem illik ilyesmiről kérdezni. (Lassan vághattok. De csak a szteroid miatt, persze. A forró csokiknak nincs köze semmihez.)

 

10:30

Havasné és Mesemondó a régi szép időkről nosztalgiáznak, amikor még nem büntették azt, ha valakinek parlagfű volt a kertjében.

 

10:45

Havasné idelépett az ágyam mellé, és mondta, hogy gyere kislány, meghívlak egy kávéra, mert olyan aranyosan segítsz nekem. Kiültünk a társalgóba, nyilván társalogni, aztán segítettem neki kitölteni a kérdőíveket. Közben mesélt a családjáról. Ugyanazon a szigeten lakik, ahol én is (Nem, nem Madagaszkár, a másik). A fiát pont akkor hagyta el az a cseléd, amikor elkészült a nagy ház. Valami tök jó szót mondott a golyóstollra, de már elfelejtettem.

 

11:15

Túl a viziten, holnap a kezelések után megkapom a zárójelentésem. Ha így haladok, akkor jövő héten már le tudok hajolni annyira, hogy megfogjam a bokám. Na jó, az még messze van.

Megérkezett az új szobatárs, Fila táskával. Ez már a második.

 

11:30

Mesemondó feltette a régi lemezt, az újaknak is elmesélte, hogy hány unokája van és milyét műtötték már meg. Lassan meg tudom írni az életrajzát, részletes kórtörténettel. Kijönne belőle egy gimi másodikos biológiakönyv.

5 komment

Címkék: kórház

A bejegyzés trackback címe:

https://korhazban.blog.hu/api/trackback/id/tr513498851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mc69 2012.01.04. 11:30:04

Amikor elolvasom egy nap történését visszajön az életkedvem, kösz.
Egészségügyileg kérdezem, ha két hétre száműztek és öt hete írsz, akkor hogy?

saladfngers 2012.01.05. 01:45:02

beteglány, teljesen belédszerelmesedtem

4430/4 · http://korhazban.blog.hu 2012.01.05. 08:17:45

@Mc69: már itthon vagyok, csak egy-egy nap nagyon hosszú lenne, ezért részekre bontottam. Az életkedved pedig csókoltatom, tartsd meg minél tovább :)

TH 2012.01.05. 22:17:52

@4430/4: és ha kiengednek a blogban is a kórházból, akkor mi lesz a törzsolvasóiddal? :)

Haloperidol 2012.01.16. 14:28:47

@TH: fekudjenek be ok is korhazba :)

Egyebkent ha Havasne erdelyi MAGYAR, vajon miert venne szivere a budosromanozast? Nem ertem...
süti beállítások módosítása