HTML

Kórházban

Száműztek a kórházba. Két hétre. A diagnózis: gerincsérv. Túl sok inger ért ahhoz, hogy magamban tartsam az élményeket. Ez nem az a blog, ahol az egészségügyet kell szidni, az ilyen jelegű kommenteket törlöm, mert megtehetem. korhazban@hotmail.com --> ha a nagyérdemű személyes válaszra tart igényt.

Utolsó kommentek

Címkék

Nyolcadik nap - Relax és a galambok

2011.12.13. 09:00 4430/4

 

6:00
Hétfő reggel, ébredés otthon, a pihe-puha ágyikómban. Cuccok már összepakolva, túlélőcsomag (sali, gyümölcs, sonka) bekészítve. Macska úr illeg-billeg.
 
7:45
Megvolt a check-in, persze ha már ott voltam a nővérszobában, a vérnyomásom is megmérték.
A barátnőktől kapott ágyőrző kutya becsületesen vigyázott, senki nem aludt az ágyacskámban, nem ivott a poharacskámból.
Összefutottam Őstermelővel, aki délutáni sétára invitált a Margit-szigetre, egy másik lánnyal egyetemben, akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda. Még meggondolom, elég hideg van kint, de úgy hiszem, inkább fürdőzni megyek.
 
8:00
Természetgyógyász azt állítja, hogy az EKG melletti kávégép a legfinomabb. Mármint nem a kávégép finom, hanem ami benne van. Délután csekkolom.
Amúgy mindenki olyan negatív, mint a hőmérséklet (de szép volt). Senkinek sem teszik semmi. Puffogó Viperák Klubja.
 
8:30
Fuxossal a villerről beszélgettünk. Néhány mondat után Természetgyógyász elkezdett kérdezősködni felőle, mintha nem tudná, mi az. Készségesen válaszoltam a kérdéseire, majd azt mondta, hogy ebben a valóságsóban semmi művészet nincs. Mondtam neki, hogy helyes a meglátása, ez csupán a szórakoztatásról szól.
Amiben nincs művészet, én azt nem nézem. De, bazmeg. Minden nap híradót.  
 
9:00
Ma valahogy mindenki úgy néz ki, mint a Barátok Közt Magdi anyusa.
 
9:25
Amíg agyoncsapattam magam árammal, a mellettem lévő fülkében két néni tanakodott, hogy vajon mi az oka annak, hogy hétfőnként mindenkinek magasabb a vérnyomása. Nekem is az volt. Elérte a százat.
 
9:45
Az embereknek itt általában nem protekciója, hanem protézise van.
 
11:00
A Kedves Gyógytornász néni azt mondta, hogy egész szépen alakulok, mehetek csoportos tornára is. Mentem. Vicces volt. Kiderült az, hogy a jobb lábat emeljük utasítást legalább 8 különböző módon lehet értelmezni.
 
11:45
Nora Roberts most jött vissza gyógytornáról, nagy lelkesedéssel meséli, hogy befingott a hasizomgyakorlat közben. Lassan ebéd.
Bejött egy csávó a kórterembe, permetezővel a hátán, mondván, jött rovart irtani. Módszeresen végigment a fal mentén, mindenkinek jól odafújt valami nyilván környezetbarát és egészségre ártalmatlan idegmérget. Aztán kifelé menet még megsemmisítette a szárítót is. Négy darabra esett. Nora Roberts tajtékzik, mint a mérges Zeusz.
 
12:30
El is felejtettem, láttam a kedvenc házaspáromat reggelizni. Olyan nyolcvan körül lehetnek mindketten, együtt vonultak be rehabilitálódni. Minden reggel leülnek egy asztalhoz egymással szemben, leterítik a kis konyharuhájukat abrosz gyanánt, kipakolják a szalonnát meg a hegyes erőset, és szép komótosan eszegetnek. Még nem hallottam őket beszélni. Édesek.
 
13:30
Nora Roberts szerint a görögök eszméletlen sok zőcséget esznek.
 
14:00
Nora Roberts: Én állandóan a szemüvegem keresem
Mesemondó: Én meg a padlizsánt szeretem. Alig várom, hogy menjek már a kisunokámhoz.
Természetgyógyász: Én már várom a relaxációt.
 
Fő, hogy senki nem beszél el a másik mellett.
 
16:00
Volt csoportos relaxáció. Meglepődtem, mennyi férfi volt rá kíváncsi. Az persze más kérdés, hogy egyből bealudtak (kevésbé horkoltak, mint a szoba asszonyai). A tizedik percben a mellettem lévő nénike akkorát fingott, hogy az egész csapatból kiszakadt a röhögés. Utána már elég nehéz volt koncentrálni az ólomnehéz lábfejemre.
 
Aztán mentem medencézni, ahogy itt mondják. A tizenhat éves kiscsajról kiderült, hogy huszonnyolc, és az is, hogy ő az esetleges sétálótárs.
 
Valaki a földszinten kérdezte, hogy hány perc van még a torna kezdetéig. Azt a választ kapta, hogy öt. Egy néni meg olyan agresszívan üvöltötte, hogy csak négy, hogy összerettentem. Minden perc számít.
Természetgyógyász, a kitaszított, szabályt szegett. Huszonöt percet tartózkodott a medencében, a megengedett húsz perc helyett. A mindenit.

1 komment

Címkék: kórház

A bejegyzés trackback címe:

https://korhazban.blog.hu/api/trackback/id/tr923426045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dex.ion 2011.12.13. 11:36:58

"Olyan nyolcvan körül lehetnek mindketten, együtt vonultak be rehabilitálódni. Még nem hallottam őket beszélni."

gondolod, h van bármi, amit nem beszéltek még meg?:) ilyen korban, gyaníthatóan több évtizedes egymással élés után már nem kellenek szavak ahhoz, h értsék egymást...
süti beállítások módosítása