HTML

Kórházban

Száműztek a kórházba. Két hétre. A diagnózis: gerincsérv. Túl sok inger ért ahhoz, hogy magamban tartsam az élményeket. Ez nem az a blog, ahol az egészségügyet kell szidni, az ilyen jelegű kommenteket törlöm, mert megtehetem. korhazban@hotmail.com --> ha a nagyérdemű személyes válaszra tart igényt.

Utolsó kommentek

Címkék

Tizenkettedik nap - Zárójelentés (befejező rész)

2012.01.13. 09:00 4430/4

 

12:35
Tizenkét nap kellett ahhoz, hogy rájöjjek, Mesemondó kacaja pont olyan, mint Hókuszpóké, amikor úgy igazán, szívből nevet. Most mentek le Székenülővel a büfébe, mert az ebéd nem bizonyult elegendőnek.
 
12:50
Végett apukája történeteit meséli. Nyolcvan körüli bácsi, aki állandóan társkereső hirdetéseket ad fel. Az első találkozáskor mindig kifaggatja a hölgyek egészségi állapotát, rákosok kizárva. Össze kéne hozni Mesemondóval, korban kábé ugyanott vannak.
 
13:00
Míg a doki nőre vártam, leült mellém egy félfüstös asszonyság. Amikor megszólalt, nem hittem a fülemnek. Fűrész.
Elmesélte, hogy neki is volt egy gerincsérve még tavaly, de eltűnt. Ki is volt már bolyhosodva (boltosulva) neki, de a nyáron valószínűleg szétmasszírozták. Áhá.
 
13:30
Kezemben a zárójelentés.
Havasné is az a fajta, aki egész nap alszik, csak ő mindenre felriad. Szemmel ver, ha valaki slattyogni mer a papucsával. Mesemondó említette, hogy ha innen hazamegy, akkor négy napig csak aludni fog, mert ki kell pihennie a rehabilitációt (wtf).
 
13:45
Búcsúzóul a nővéreknek is kiosztottam vagy hárommillió kalóriát. Kár, hogy nem Cuki nővér volt az ügyeletes, biztos örült volna neki.
Könnyes búcsú a szobatársaktól, fehér zsebkendővel integetés, miegymás.
A következő lakónak hagytam egy cukrot a fiókban, hadd érezze magát szállodában.
 
14:00
Sporttáskával a vállamon csuktam be magam mögött a kórház ajtaját, megyek haza izmot lazítani.
 
Összességében véve nem volt rossz ez a majdnem két hét, röhögtem sokat, főleg magamban, kipróbáltam milyen füldugóval aludni, megráztak árammal, új ételeket ismertem meg, végigittam a kávégépek kínálatát, relaxáltam.
Úgy érzem, szerencsém volt, érdekes és többnyire jó emberek vettek körül. Főleg az első turnus magaslott ki a kórházi ágyak vasszagú dombjai közül (szép volt, mi?). Nora Robertsék távozása után meglehetősen lapos hangulat uralkodott a szobában (talán nem is baj, hogy most hazamegyek). Amióta elmentek, még csak egy kósza lófasz sem hangzott el.
Gyanítom, nem fognak tárt karokkal visszavárni, főleg így, hogy néhány dolgozó számára is kiderült, blogot írok. Kilencvenezer karakter. Számokban kifejezve ennyit jelentett ez a két hét. Meg néhány plusz kilót.
 

A derekam már jobban van, köszönöm szépen a kérdést. Jó, hogy olvastatok, örültem a kommenteknek, nevettem rajtuk sokat. Megjött a taxi. Puszi.

10 komment

Címkék: kórház

Tizenkettedik nap - Zárójelentés

2012.01.11. 09:00 4430/4

Elérkeztünk az utolsó naphoz. Bár nem volt túl hosszú, kétfelé osztom, hogy Nektek, a Kedves Olvasóknak még a pénteki kávé mellé is jusson egy kis szösszenet. Aztán új hét, új élet kezdődik. Legalábbis számomra biztos, mert egy vadonatúj munkahelyre kell becsattognom. Annyit ígérhetek, hogy hallani fogtok róla, ha megér egy blogot. 

6:30
Tegnap mégiscsak megnéztem a villert, Végett is jött. Már egy ideje ment a műsor, amikor megjelent Protkó, mind a 130 kilójával, katonai mintás kapucnis pulcsiban.
Leülök bazmeg, megnézem én is ezt a szart – mondta, és helyet foglalt mellettem. Ekkor egy pillanatra mutatták Csonka Andrást.
Buzi! Mit van ez a buzi a tévében?
A reklám alatt úgy döntött, kimegy cigizni. Az egyik asztalon valaki ott hagyott/felejtett egy fél csomag háztartásit. Protkó megragadta az alkalmat, isteneset markolt bele. Aztán észrevette, hogy láttam a bűnözését. Kikerekedett a szeme, elmosolyodott és csak ennyit mondott: keksz.
Ezennel meg is nyerte a Kórház Legbunkóbb Nője Ever díjat.
A villa után Végettel elmentünk pisilni, párban, csak hogy ne vigyen el a kórházszörny.
 
És akkor most áttérnék a mai, az utolsó napra.
Nem tudom, hogy a fülemmel van a gond vagy a füldugóval, de az éjszaka folyamán a balból mindig kiesett. Ez azért furcsa, mert az eddig simán ottmaradt. Fülsövényferdülés.
 
7:00
Székenülő krémet masszíroz Orros vállába, aki csöcsben áll a szoba közepén. Ez még csak a második közös napjuk. Románc szövődik, de ennek sajnos már nem lehetek a tanúja.
 
7:10
Havasné azt mondja, hogy éjszaka valaki bent járt a szobában és felbolygatta a fiókját. Nem vitt el semmit, csak összetúrta. A többiek nem hiszik el neki, bevallom, én is kételkedem benne. Egész éjjel járkált, mert persze neki is este kellett magába küldeni a hashajtót. Ez valami extrém sport lehet itt.
 
8:00
Egy nénivel ugyanazt a reggelit néztük ki a tálalón. Ugyanazt a két zsömit, vajat és mézet. Gyorsabb voltam, mert már fürge vagyok, mint egy gyík, és ennek hangot is adott.
Én is ugyanazt akartam! – mondta.
Felajánlottam neki, hogy odaadom. Nem hittem volna, hogy komolyan gondolja és kiveszi a kezemből.
 
8:15
Végett a tegnap este elkezdődő, Húspácolásról profiknak című előadását most fejezte be.
Székenülő megjegyezte, hogy ma kevesebbet eszik, mert tegnap bezabált. Három és fél zsömlét rágott a gyomrába, de az a zsömle úgyis olyan üreges, hogy alig van benne szénhidrát.
Aztán magába lőtt vagy két deci inzulint. Ha mindezt tegnap tette volna, most Zsömle lenne a neve.
Természetgyógyász és Havasné arról beszélgetnek, hogy akárki akármit mond, az öregkorban kurvára semmi szépség sincs.
 
10:00
Voltam ultrahangon és árammal csapatáson, adtam a kezelőknek boci csokit búcsúzóul, az ultrahangos fiútól még puszit is kaptam.
 
10:30
Természetgyógyász még tegnap megkért, hogy nézzek meg neki valami teagyártó természetgyógyászt a neten. Erre Székenülő is vérszemet kapott, neki menetrendet bogarásztam.
Természetgyógyász lekísért, megnézte, hogy működik a technika. Ott volt az internet a számítógépben. Ingyen.
 
11:00
Végett már tegnap óta azt játssza, hogy nem talál semmit. Hol a tusfürdő, hol a szemüveg, hol a toll. Valamije mindig eltűnik, de aggodalomra semmi ok. Hamar előkerülnek a dolgok, így rejtély sincs.
 
12:00
Egész ehető ebéd volt, amit az új Csipet Csapattal együtt ettem meg. Amúgy a vadasban mióta van uborka?
 
12:15
Mesemondó, a kis huncut, azt mondta, hogy gyógytorna helyett inkább rakjam otthon a papa nyakába a lábaim. Próbálta a témát a malackodáshoz vezetni, de a mostaniak nem kíváncsiak rá. Vagy szégyenlősek.
Természetgyógyász még mindig a telefonjával baszakodik. Most ment el a vesztendbe, hátha adnak neki cserekészüléket.
 
12:30
Ha valaki netán a nemmondommegmilyen kórházban jár, a harmadik emeleti kávéautomatából feltétlen kóstolja meg a csokis tejet. Az automatás italok koronázatlan királya.
 

3 komment

Címkék: kórház

Tizenegyedik nap - A kis rasszisták (harmadik rész)

2012.01.09. 09:00 4430/4

16:25

Végett és Mesemondó szerint Havasné beképzelt. Próbálnak meggyőzni arról, hogy ne legyek vele ilyen jóindulatú, mert a fejemre nő.

Egyébként itt úgy tűnik, csak arról lehet beszélni, hogy mennyire nincs pénze az embernek, akinek van, az csak rohadt állat lehet, aki felvág mindennel.

Mesemondó pedig épp kibeszéli Nora Roberts-et. Piros meg fekete majdnem tangában járkált a kezelésekre, mint a fiatalok. A férje veszi neki a szexiset.   

16:45

Úgy döntöttem, bent alszom. Macerásabb a hazajárkálás, no meg holnap úgyis leszerelek. Csak meg kell ismerni valamennyire az újakat is. Ha nem írnék tovább, nyilván felvágnátok az ereiteket, hosszában.

Láttam Protkó családját. Szerintem a férje és a fia zöldségesek. Pardon, zőcségesek.

Aszonta egy csaj a földszinten, hogy mindjárt jövcsizek. Egész elszoktam az ilyen jellegű beszédtől. Itt gyakoribb szó a farhát, mint a bazmeg.

17:00

Két kiscsaj fészbukozik mellettem. Vihognak.

Neked mennyi komlói barátod van! Pedig nem is ott laksz! Fent van az Anett is? Küldjünk neki egy forró tejet!

Jobban tolerálom a nyuggereket, mert már én is azzá lettem.

17:15

Székenülő és Természetgyógyász most mentek el mellettem. A gyógyszertárba igyekeztek, füldugóért. Ezek még nagy barátok lesznek.

17:45

Kaptam fél liter Lukács vizet, kifejezetten fingszagú. Ez tényleg jó lenne? Amúgy meg langyos vizet igyon az, aki rókázni akar.

Mesemondó és Végett arról beszélgetnek, hogy a kínaiak mennyire tönkreteszik kishazánkat.

A Kőbányai úton is láttam múltkor egy ilyen kerti törpét, aki valutát árult. Hát az anyja úristenit! – mondta Mesemondó.

Lassan torna time.

18:00

Édesanyám felhívott.

– Mit kaptatok vacsorára?

– Sajtkrémet.

– Jól van, akkor abból fosás lesz.

18:15

Székenülő allergiás a paradicsomra, de mégis azt tolja. Köhög meg fulladozik. Okos.

Az ajtó előtti lámpának meg olyan hangja van, mintha tetoválnának valakit.

Havasné visszaküldte a fiával a puszedlit, mert nem kívánta. A szívem szakadt meg érte. Olyan jó lett volna, ha nekem adja.

19:00

Tornalázat indítottam el a szobában. Már Természetgyógyász, Mesemondó és Székenülő is tornázik. Büszke lenne rám a tanár néni, ha ezt látná. Stréber-e vagyok?

19:05

A Lukács víznek az íze is olyan, mint a fingnak, ha létezik neki olyan. 

19:30

Valamiféle fülcseppekről témáznak a csajok. Székenülő is horkol. Ne már.

Természetgyógyász:  A gyógynövények is drogok. Mindezt arra mondja, hogy Székenülő meséli, hogy egy hónapja abbahagyta a depressziógyógyszert., helyette teázik Régebben ápolónőként dolgozott mentálisan beteg emberek között. Kemény lehetett. Ki kell faggatnom.

20:00

Csetszoba van. Mesemondó és Székenülő a depresszióról beszélgetnek, én Végettel az államvizsgákról általában. Havasné valami szép, régi könyvet olvas.

Székenülő megdicsérte Természetgyógyászt, azt mondta neki, hogy akár természetgyógyásznak is elmehetne, annyira ért a gyógyfüvekhez. Mondom, hogy jóban lesznek. Benyal neki tövig.

20:10

Természetgyógyász masszírozza Székenülő nyakát. Több is lesz itt, mint barátság. Ez még csak az első napjuk.

20:12

Ma senki nem beszélt a szexről, módfelett furcsa. Jó, Mesemondó nosztalgiázott egy kicsit Nora Robertsről, de az nem az igazi.

21:02

Mostanáig mesélte Végett a lánya és a családja történetét mesélte. A tizedik perc után elvesztettem a fonalat, annyi név és helyszín volt benne. A lánya mentett meg végül, egy telefonhívással félbeszakította a drámát.

Természetgyógyász közben gyógynövény-szakkört tartott az ágyán Mesemondónak és Székenülőnek, aki ki hinné, a széken ül. Ott gubbasztottak a kis noteszkájukkal és sercegő tollal jegyzetelték, hogy milyen növényeket rakjanak a teába, ami majd meggyógyítja a hasnyálmirigyüket és az immunrendszernek is jót tesz. 

A villa meg már megy, de ez a némber annyit beszél, hogy az agyam is lezsibbadt.

Csokit ide, folyadék formájában, automatából.

Holnap nagy nap lesz.

1 komment

Címkék: kórház

Tizenegyedik nap - A kis rasszisták (második rész)

2012.01.06. 09:00 4430/4

12:35

Hasad alját is megmostad, Marikám? – hangzott el a kérdés vízi torna után a zuhanyzóban.

Egyébként mindig félrehallom ez a szót, azt hiszem, azt mondják, vízi torma. Az a wasabi. Szusiznék most szívesen. Jut eszembe, hazament az eszkimó is.

13:10

Az új szobatársunk talpig lilában ül az ágya melletti széken. Nem tudok még nevet adni neki, mert egy szót sem szólt még, ellenben a Fuxos által itt hagyott magazinokat már kiolvasta.

13:35

Amikor Mesemondó elkezdte ecsetelni a végbélműtéte részleteit, eldöntöttem, hogy inkább lesétálok a boltba, elfogyott a százas zsepi.

Körbekérdeztem a többieket, hogy hozzak-e nekik valamit. Végül egy szép listával indultam el: csoki, activia, savanyú cukor, korpás zsömpedli… Csak a zsepit felejtettem el végül.

14:00

Nem értem az itteni cukorbetegeket. Az új szobalakó is cukros, ennek ellenére ebéd után bevert egy rántott húsos zsömit, meg valami sütit. Aztán egy körtét.

14:30

Mesemondó egyre jobb bundában van, már nem alszik egész nap. Előbb még sétálgatott is a folyosón. Mondta, hogy a Nap jót tesz a depressziójának (kiderült, hogy az új lakó is depressziós). Mondtam neki, hogy télen, amikor nem süt, menjen le 5-6 percre állószoliba, sokkal jobb kedve lesz, feltöltődik D-vitaminnal. Aztán egy idő után mehet a Jersey Shore-ba pumpálni.

15:00

Mesemondó meg szeretne hívni egy krémcsokira, na meg arany kis mutymutynak hív. Végett pedig indián cherryt ajánlott fel. Szép az élet.

Havasné panaszkodott, hogy az ágya mellett a csempén egy csomó hajszál van, amit nyilván Nora Roberts hagyott itt emlékbe. Amikor kiment, Természetgyógyász átment és megnézte, de ő nem látott egyet sem, még szemüvegben sem. Ez azt jelenti, hogy nincs is. Megmondta. Nem lát egyet sem.

15:30

Természetgyógyász és a barátnője a szomszéd szobáról pusmognak.

Szmogriadó van. Meg atomsugárzás Fukusimából. Jön a rák Japánból. Témáznak a csajszik.

15:45

Bezzeg a szocializmusban sokkal jobb volt minden.

Fuxos említette még néhány napja, hogy szerinte Természetgyógyász zugivó. Lehet benne valami, kicsit jobban a körmére kell néznem.

Az új lakó neve Székenülő. Nem azért, mert indián, hanem mert nem fekszik fel az ágyára, mindig csak a székre ül le. Ha ezt nem mondom el, nyilván senki nem jön rá magától.

16:00

Eltört a kilincs (hosszában félbe!) a kinti teraszajtón. Kívülről ki lehet nyitni, de belülről csak nagyon nehezen. A leleményes dohányosok most az ablakon mászkálnak ki-be. Vicces, csak kicsit hideg van így, november közepén.

16:20

Sötétedik, depresszióérzésem van. Viszont életem párja megszerelte a mosógépet, mert vele egy mosógép nem baszhat ki. Az egyik melltartómból kijött a drót, ez okozta a galibát, tehát csak közvetetten tehetek róla. Azért vicces, hogy úgy is el tudok rontani dolgokat, hogy otthon sem vagyok.

Székenülő most megy Természetgyógyásszal karon fogva Lukács vízért. Kezd éledezni a szoba, az m1-en megy az évaluna.

3 komment

Címkék: kórház

Tizenegyedik nap - A kis rasszisták

2012.01.04. 09:00 4430/4

6:45

Zacskócsörgető versenyre ébredtem. Végett otthon hagyta a tusfürdőjét, gyorsan fel kellett mindent forgatnia. Mesemondónak is. Csukott szemmel nyúltam be az éjjeliszekrényembe, majd adtam át Végettnek a sajátom, hogy végre kussoljon.

Tegnap éjjel Havasnénak pont úgy mozogtak alvás közben a kezei, ahogyan a macskák álmodnak. Egyébként meg beszél álmában és horkol is.

Tegnap újra rádöbbentem arra, hogy imádom az olyan embereket hallgatni, mint például Őstermelő. Hatalmas komolysággal beszél a villalakók érzelmi világáról, a kútíz pozitív hatásairól és arról, hogy hetente kéne ellenőrizni a fodrászokat, de főképp a zöldségeseket, mert azok sosem adnak blokkot. Semmit sem bonyolít túl. Józan paraszti ész. Mi kell még?

 

7:15

Szerencsésnek érzem magam a 164 centimmel. Ha magasabb lennék, nem férnék el hosszában az ágyon. Most is csak épphogy.

 

8:15

Természetgyógyász büdösrománozik. Még nem tudja, hogy Havasné erdélyi.

 

8:45

Hálapénz és kávépénz. Az a téma, hogy ki melyik műtét után mennyit adott az orvosnak. Mesemondó azt mondta, az orrsövényműtét után nem adott valami sokat, csak hatvanat. Természetgyógyász ájuldozik.

Szerintem én a nővérkéknek meg a kezelőknek veszek egy-egy tábla csokit. Abban van endorfin, boldogok lesznek tőle.

Végett megmutatta a lánya fényképét. Elértünk a kórházi barátkozás második szintjére.

 

9:45

Már tudom, hogy merre van a közelben turkáló. Mind a tízhez odatalálnék, akár vakon is, olyan részletes útbaigazítást kaptam. Pedig nem is érdekelt.

 

10:00

Megvolt az utolsó gyógytorna, sajnálom, hogy holnap már nem lesz. Visszafelé ráálltam a mérlegre. A telefonom és a pulcsim persze odaadtam Őstermelőnek, mert ugye nehogy már azt is hozzámérje. Az eredményt nem osztom meg, egy nőt nem illik ilyesmiről kérdezni. (Lassan vághattok. De csak a szteroid miatt, persze. A forró csokiknak nincs köze semmihez.)

 

10:30

Havasné és Mesemondó a régi szép időkről nosztalgiáznak, amikor még nem büntették azt, ha valakinek parlagfű volt a kertjében.

 

10:45

Havasné idelépett az ágyam mellé, és mondta, hogy gyere kislány, meghívlak egy kávéra, mert olyan aranyosan segítsz nekem. Kiültünk a társalgóba, nyilván társalogni, aztán segítettem neki kitölteni a kérdőíveket. Közben mesélt a családjáról. Ugyanazon a szigeten lakik, ahol én is (Nem, nem Madagaszkár, a másik). A fiát pont akkor hagyta el az a cseléd, amikor elkészült a nagy ház. Valami tök jó szót mondott a golyóstollra, de már elfelejtettem.

 

11:15

Túl a viziten, holnap a kezelések után megkapom a zárójelentésem. Ha így haladok, akkor jövő héten már le tudok hajolni annyira, hogy megfogjam a bokám. Na jó, az még messze van.

Megérkezett az új szobatárs, Fila táskával. Ez már a második.

 

11:30

Mesemondó feltette a régi lemezt, az újaknak is elmesélte, hogy hány unokája van és milyét műtötték már meg. Lassan meg tudom írni az életrajzát, részletes kórtörténettel. Kijönne belőle egy gimi másodikos biológiakönyv.

5 komment

Címkék: kórház

Tizedik nap - Turnusváltás (negyedik rész)

2012.01.02. 09:00 4430/4

 

19:30
Havasné: Kenyér nélkül én nem tudok élni.
Természetgyógyász: De tudsz.
 
Olyan kedves nő.
 
Végett és Mesemondó egymás felé fordulva pletyiznek a magyar kórházakról és a vérsüllyedésről.
 
19:50
Természetgyógyász azt mondta, a közeli Maccsban finom a sali. Holnap kipróbálom ebéd gyanánt. Vagy ebéd végett.
 
20:10
Természetgyógyász: Van 3000 forint a telefonomban. Ha kiveszem a kártyát, mi lesz a pénzzel?
Végett: Hát az megmarad.
Természetgyógyász: Meg?
Végett: Meg. De azért megnézem a telefonodat, hogy olyan-e.
 
20:20
Az egyik nővér szokása, hogy mindenkit megkérdez: Valamit estére?
Mondtam neki, hogy pezsgőt és kaviárt, de csak annyit mondott rá, hogy jó ízlésem van. Nyilván húsz év alatt nem én voltam az első humorherold, aki ezt elsütötte.
 
20:30
Végett mondta, hogy volt valami kátrányos krém, ami jót tett neki, csak betiltották. Javasoltam neki, hogy rendeljen egy köbméter kátrányt és melegítse fazékban, úgy gazdaságos is lesz.
Szerencsére vette a lapot. Mondta, hogy akkor egy ideig biztosan tünetmentes lenne és még ruhát sem kellene hordania.
 
20:45
Most biztos azt beszélik a hátam mögött, hogy ha nem zabálnék ilyenkor sajtot, akkor le tudnék fogyni. Igazuk van.
 
20:55
Én vagyok a keptön törp! Én vagyok a keptön törp! Kedvencem csak a gyömbérszörp!
Így csörög Végett telefonja. Kúl.
 
21:30
Sokan néztük a villert. Végett, Őstermelő, Mesemondó, Protkó meg még két csávó is ott volt (ők mondjuk hamar elmentek). Protkónak amúgy van tetkója, valami farkasos tájkép a vádliján.
Őstermelő mondta, hogy lakik a szomszédjukban egy biszex lány, aki úgy néz ki, mint a VV Fecó.
 
21:45
Megtudtam, hogy kell otthon szárított almát csinálni.
 
22:00
Felmentem az ötödikre szénsavas málnázni, harmincért. A pohár tetején lévő T-mobile színű hab vagy húsz másodpercig pezsgett, mielőtt elpárolgott (?). Az íze jó két héttel vetette vissza a gyógyulásomat. Őstermelő mondta, hogy öntsek hozzá kórházi teát (amit még meg sem kóstoltam). Gondoltam, rosszabb nem lesz tőle, legfeljebb felrobban. Még különösebb íze lett.
 
22:10

Most is idegállapotba kerültem az utolsó reklám végett, úgyhogy bejöttem a szobába. Gútenaht.

2 komment

Címkék: kórház

Rendhagyó bejegyzés

2011.12.31. 09:48 4430/4

Csak annyit szeretnék mondani, hogy a románok ellopták a lovainkat valaki úgy talált rá a blogra, hogy keresőszóként ezt írta be:

aranyérre libazsír

Ötletek?

Búék.

Szólj hozzá!

Címkék: kórház